Nettsiden er nå tilbake.

Det er i dag lagt ut en helt ny versjon av nettsidene. Dette er en foreløpig utgave, men det meste av innholdet skal være på plass. Nettstedet kan inneholde noen feil, og vises gjerne ikke helt som forventet på alle plattformer som nettbrett og mobil. Det jobbes videre for å få på plass en permanent ny versjon.

Hva var det som skjedde?

Egersund Seilforenig sine nettsider ble før Jul utsatt for et data angrep. Der en svakhet i grunn systemet ble utnyttet. Dette medførte at det ble sendt ut en stor mengde søppel post (spam mail) fra nettsiden. Det ble da foretatt en opprensking og det ble lagt inn reparasjoner som skulle hindre ny utnyttelse. Sidene ble så åpnet for bruk igjen.
Det viste seg imidlertid at ikke alle spor etter angrepet var fjernet og at angriperne hadde lagt inn flere bakdører for å utnytte nettsidene. Det ble da godt mye lenger tilbake i sikkerhetskopiene og disse ble undersøkt. Det viste seg da at også disse var infisert. Det var da ingen annen mulighet enn å installere hele nettstedet på ny og overføre alt innhold manuelt. Dette var en meget omfattende jobb og er fortsatt ikke helt ferdig. Det gjenstår en del angående utseende og tekniske løsninger med mer.

Webmaster